Bitcoin-prijs daalt terwijl Amerikaanse aanklagers aanklachten indienen tegen BitMEX voor het witwassen van geld en het vergemakkelijken van illegale handel

BitMEX, het meest gebruikte bitcoin-margehandelsplatform, slaagde er niet in om de juiste nalevingsprocedures uit te voeren en stond niet-geregistreerde handel toe, naast andere overtredingen, volgens Amerikaanse toezichthouders.

De Commodity Futures Trading Commission van de Verenigde Staten heeft BitMEX cryptocurrency exchange, CEO Arthur Hayes, de eigenaren van het bedrijf (Samuel Reed en Ben Delo) en bedrijfsentiteiten (HDR Global Trading Limited, ABS Global Trading Limited, 100x Holding Limited, HDR Global Services ( Bermuda) en Shine Effort Inc Limited) met onjuiste werking in de VS.

Hoewel de bitcoin-prijs eerder op de dag hoger trilde, is deze na het nieuws plotseling gedaald

BitMEX wordt geconfronteerd met het witwassen van geld en andere civiele kosten
De dag van afrekening is aangebroken voor BitMEX, nu het Amerikaanse ministerie van Justitie een aanklacht tegen het cryptocurrency-handelsplatform heeft opgeheven.

Volgens een persbericht van 1 oktober kondigde de CFTC de indiening aan van een civiele procedure bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York, waarbij BitMEX wordt beschuldigd van het overtreden van meerdere CFTC-voorschriften, waaronder het exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform en het niet uitvoeren van actie anti-witwasbeleid.

De aanvraag beweert dat Bitcoin System meer dan $ 11 miljard aan bitcoin-stortingen heeft ontvangen en meer dan $ 1 miljard aan transactiekosten heeft verzameld terwijl het het grootste deel van zijn activiteiten in de Verenigde Staten uitvoerde en geld en bestellingen van Amerikaanse klanten accepteerde.

De indiening luidt verder

„BitMEX prijst zichzelf aan als ’s werelds grootste platform voor cryptocurrency-derivaten, met elke dag miljarden dollars aan handelsvolume. Een groot deel van dit volume, en de bijbehorende transactiekosten, is afkomstig van de werking van het platform vanuit de VS en de uitgebreide werving van en toegang tot Amerikaanse klanten, beweert de klacht. Desalniettemin heeft BitMEX zich niet geregistreerd bij de CFTC, en heeft het de belangrijkste waarborgen die vereist zijn door de CEA en de CFTC-voorschriften die zijn ontworpen om de Amerikaanse derivatenmarkten en marktdeelnemers te beschermen, niet geïmplementeerd. “

Met name werd deze civiele zaak tegen de in Hongkong gevestigde beurs aangespannen door de taskforces van de Division of Enforcement’s Digital Asset and Bank Secrecy Act.

In het bijzonder heeft de CFTC BitMEX belast met het faciliteren van de handel in swapcontracten op een niet-geregistreerd platform, opererend als een handelaar in futurescommissies zonder CFTC-goedkeuring, het niet opleggen van know-your-customer-procedures en het uitvoeren van leveraged retail commodity-transacties.