Deal Or No Deal Winner Falls Slachtoffer van Cryptocurrency Scam op Facebook

Belangrijke hoogtepunten:

  • Een Schotse winnaar van de Deal Or No Deal spelshow heeft 30.000 pond verloren na het slachtoffer te zijn geworden van een cryptocurrency oplichterij…
  • Het slachtoffer vond het frauduleuze beleggingsplatform via een Facebook-reclame
  • De vaste Chainalysis van de Cryptocurrencyanalyse zei in Juli dat de cryptozwendel meer dan $381 miljoen tot dusver in 2020 heeft gestolen.

Game Show winnaar wordt slachtoffer van cryptocurrency oplichterij

Graeme Garioch, een Schotse burger die 101.000 pond won op de Deal Or No Deal spelshow, zegt dat hij 30.000 pond verloor na het slachtoffer te zijn geworden van een cryptocurrency investeringsoplichterij op het Facebook social media platform.

Volgens een rapport van de Daily Record klikte Garioch op een advertentie van een bedrijf met de naam OMC Markets. Na het bellen van het bedrijf, sprak hij met een Bulgaarse fraudeur die deed alsof hij uit Londen kwam en overtuigde Garioch om een rekening te openen bij het bedrijf, geld te storten en een contract te tekenen dat hem verhinderde om de fondsen voor 6 maanden op te nemen. Het platform promootte zichzelf als een investeringsprogramma van Bitcoin Era.

De oplichters overtuigden hem zelfs om toegang te krijgen tot zijn bankrekening, onder het voorwendsel dat hij snel investeringen kon doen. Ondanks dat zijn rekening op het platform een veronderstelde winst van £30.000 vertoonde, was Garioch niet in staat om zijn geld op te nemen. Nadat de oplichters hem vroegen om 6.000 pond extra te betalen om extra kosten te vermijden, verdween al het geld van Garioch en sindsdien is hij niet meer in staat geweest om contact te leggen met het bedrijf.

Oplichters maken gebruik van de buzz rond Bitcoin en cryptocurrency

Helaas maken oplichters gebruik van de hype en de opwinding rond cryptokringen, en van het gebrek aan begrip bij het grote publiek voor de werking van cryptokringen, om hun frauduleuze plannen te promoten. Naast verschillende frauduleuze cryptocurrency beleggingsplatformen die exorbitante rendementen beloven, zien we ook frauduleuze cryptocurrency „giveaways“ gepromoot worden via YouTube-advertenties.

Het Amerikaanse fintechbedrijf Ripple, dat bekend staat om het gebruik van de XRP-cryptocurrency, voert zelfs gerechtelijke stappen uit tegen YouTube omdat het deze zwendelpraktijken op zijn platform zou hebben laten vallen. Ripple CEO Brad Garlinghouse is een populair doelwit voor imitators die gebruikers proberen te overtuigen om hun cryptocurrency te sturen.

In een 22 Juli rapport van cryptocurrency analyse vaste Chainalysis, schatte het bedrijf dat de cryptocurrencyzwendel meer dan $381 miljoen van slachtoffers tot dusver dit jaar heeft genomen. Het bedrijf merkte ook op dat de zwendel de meerderheid van op cryptocurrencybetrekking hebbende misdaad vertegenwoordigt.