Russland utgjorde den høyeste Bitcoin-interessen i oktober på 19%

Russland sto for regionen med mest interesse for Bitcoin med en andel på 19% i oktober 2020. Data fra Crypto Differ viser også at Venezuela og USA utgjorde en andel på henholdsvis 13% og 10%.

Columbia hadde en andel på 9%, etterfulgt av Storbritannia med 6%. Nigeria har den største andelen fra Afrika på 6%. Sør-Afrika og Kina hadde en tilsvarende andel på 4%. Interesse fra India utgjorde en andel på 3%.

Peru, Australia og Kenya utgjorde 2%, mens Chile, Mexico og Argentina hadde en andel på 1% hver.

Basert på transaksjonsvolum oppnådd fra peer to peer Bitcoin-utvekslingsplattform Local Bitcoins, registrerte september et totalt volum på 15 016 Bitcoins. Figuren vokste litt i oktober til 16 785 Bitcoins.

Vladislav Ginko, en analytiker og foreleser ved Russlands ledende statlige tenketank, Presidential Academy, har tidligere fortalt Finbold.com i april 2020 at gull ikke lenger er attraktivt for Russland, men Bitcoin Billionaire er det. Han sa:

For russere virker gull som et giftig aktivum. Den dollar nominerte prisen ser deprimerende ut. De amerikanske sanksjonene som er pålagt Russland og hvis makt fremdeles utvikler seg, kan føre til salg av dette edle metallet fra Russland i utlandet, kan plutselig møte uoverstigelige barrierer. Det ser ut til at Russland kan begynne å bli forelsket i Bitcoin.

Bitcoin startet et bullish løp i oktober

Det økte volumet i oktober kom etter at Bitcoin viste tegn på et bullish løp i løpet av måneden. I løpet av måneden overgikk Bitcoin det avgjørende motstandsnivået på $ 13.000. Spesielt begynte eiendelen å vise bullish blink i oktober.

I november nådde eiendelen sin årlige høyde på rundt $ 16 000, og økte dermed interessen fra forskjellige land. Spesielt når Bitcoin viser tegn til en bullish løp, kan frykten for å gå glipp av sparke inn.

Videre så oktober at ulike institusjoner uttrykte interesse for å delta i kryptovalutaen. Digital betalingsplattform PayPal kunngjorde at de ville begynne å støtte kryptovalutaer i lommeboken.

Utviklingen spilte en avgjørende rolle i Bitcoin-bølgen som denne måneden var vitne til. Etter pressetid handlet eiendelen til $ 15 247 i henhold til dataene som ble gitt av CoinMarketCap.